Julfest i stallet 15 dec 2018

Många glada julfirare mötte upp för Vakurs glöggtölt och våran julfest. För sjunde året i rad anordnade Vakur sin populära jultävling Glöggtölt samma dag. Uttagningarna var även i år före stallets julfest och finalerna efter vårtprogram.

Åretspopuläraste ridskolehäst hos Stall Lysegården korades, Litur från Lysegården, 10 år gammal valack, Vadalls barnbarn, vann för andra året i rad! Litur var litebrydd av all publik men uppskattade sitt pris, en korg med morötter. Han fick även en julrosett som kommer att pryda hans box under lång tid. På andra plats i omröstningen kom Liturs helbror Táleggur, han var på delad andra plats förra året. På delad tredje plats kom Laufi och Gladur. På delad fjärde plats kom idel ”damer”, Lif, Flaekja och Heidveig. Ingen häst blev utan röster!

Vadallfrá Varmalaek är pappa till nästan alla ”barnen” hos oss. Tillsammans med ”Raska” frá Dýrfinnustödum fick han 8 föl. 4 av dessa deltar i vår verksamhet. Dessa visades nu tillsammans i en liten ”avelsshow”. Laufi, 15 år, reds av Moa Bjerhem Wiklund, Lyfting, 13 år, reds av Pernilla Johansson, Losti, 10 år, reds av EiríkurJónsson, Léttir, 6 år, reds av Lena Jónsson Engström. Alla helsyskon men ändåså olika!

Även i år kom tomten ridande. Tomtens häst reds i år av tomtemor. Alla snälla barn fick julstrumpor med godis ur tomtens säck.

I år var det Tomtemor som kom ridandes.

Alla snälla barn fick något ur tomtemors säck.


I Vakurs Glöggtölt gick det väldigt bra för våra verksamhetshästar och ridskoleelever!  För andra året i rad (!) vann Annette Richtoff  T3 med Askur. Vår stallchef  Pernilla Johansson kom tvåa med sin häst Mosa. Trea kom Åsa Nyqvist på Lif. I T7 vann Vadallssonen Loftur med sin ägare Johanna Javette. Trea kom Moa Bjerhem Wiklund på Litur.  Vi är så stolta över våra elever, vår stallchef, våra verksamhetshästar och andra hästar som har fötts här på gården.

Annette och Askur. Foto: Lena J E

Vi vill tacka alla våra kunder för detta året och även tacka för alla fina julgåvor vi fått! Vackra blommor och massa goa saker! Vi ses igen i vecka 2 nästa år, 2019. All info kommer snart!

God Jul och Gott Nytt År! Önskar Lena & Eiríkur