Julfest i stallet 14 december 2019

Som vanligt mötte många glada julfirare upp för Vakurs glöggtölt och våran julfest. För åttonde året i rad anordnade Vakur sin populära jultävling Glöggtölt samma dag. Uttagningarna var även i år före stallets julfest och finalerna efter vårt program. På grund av några sena strykningar gick uttagningen i Glöggtölten snabbare än beräknat. För att alla barn skulle hinna se och träffa tomten fick han (hon) senarelägga sin ankomst till efter finalerna i Glöggtölten.

Årets populäraste ridskolehäst hos Stall Lysegården korades; Litur från Lysegården, 11 år gammal valack, Vadalls barnbarn, vann för tredje året i rad! Detta har aldrig hänt förut! Ingen häst har vunnit omröstning totalt tre gånger. Litur gör detta tre år i rad!! Han visades inför publiken av Anna Augustsson och uppskattade som vanligt sitt pris; en korg med morötter. Han fick sin tredje julrosett som kommer att pryda hans box jämte dom andra två.  På andra plats i omröstningen kom tomtehästen Lappi. På delad tredje plats kom Liturs helbror Táleggur och hans morbror Laufi. Därefter var rösterna jämte fördelade och ingen häst blev utan.

Nästa programpunkt var en liten färg-quiz. De som ville vara med fick tävla i hästfärger. Några hästar med ”luriga” färger visades upp och skulle färgbestämmas av deltagarna. Vinnaren Britt Börjesson fick ett presentkort på ridlektion.

Äntligen! Efter finalerna i Glöggtölten kom tomten ridande. Tomten red som sig bör på en stilig skäck och hade säcken full av julstrumpor till barnen.

Vi vill tacka alla våra kunder för detta året och även tacka för alla fina julgåvor vi fått! Vackra blommor och massa goa saker! Vi ses igen i vecka 2 nästa år; 2020. All info kommer snart!

God Jul och Gott Nytt År

önskar Lena och Eiríkur