Julfest i stallet 10 december 2016

julfest-i-stallet-2016-017 julfest-i-stallet-2016-019

Massor av glada julfirare som mötte upp för Vakurs glöggtölt och våran julfest. För femte året i rad anordnade Vakur sin populära jultävling Glöggtölt samma dag. Uttagningarna var även i år före stallets julfest och finalerna efter vårt program.

I år hade vi ingen julkadrilj. Istället var det gångartsuppvisning. Lite nostalgi uppvisning av Vadall och Nói samt passvisning med Heidveig. Frida Svemer visade förtjänstfullt upp Vadall. Trots sina 25 år still going strong! Moa Bjärhem Wiklund visade vilken enormt fin passhäst Heidveig är. Eiríkur visade att Nói, 27 år, fortfarande är en stjärna.

Tack till alla ryttare för denna fina uppvisning!

Årets populäraste ridskolehäst korades: Det blev i år det sjuåriga stoet Lif från Lysegården, Vadalls barnbarn. Denna lilla gulbruna skäcken har långt ifrån alla elever fått pröva ännu pga av att hon är jättepigg. Ändå vann hon….. Våran stallchef Pernilla Johansson visade upp mjukt och fint upp Lif inför publiken. Hon fick förstås morrötter och röd jul-rosett. På andra plats kom hennes bror Táleggur och på delad tredje plats kom Askur och Gladur.

Även i år kom tomten ridande på en populär skäck (Lif). Tomtens ordinarie skäck (Lappi) är ju sjukskriven. Tomtehästen var fint utstyrd och liknade en jul-ren! I tomtens säck fanns även i år små hus fyllda med godis.

Vi vill tacka alla våra kunder för detta året och tacka för alla fina julgåvor vi fått! Goda saker, vackra saker och till och med en gris som hette Eiríkur!

God Jul och Gott Nytt År önskar Lena och Eiríkur