Om oss

Vi som äger och driver Stall Lysegården AB heter Lena Jónsson Engström och Eiríkur Jónsson. Lysegården ligger i Romelanda utanför Kungälv (se karta). På gården finns för närvarande 27 hästar varav 12 är privathästar.

Lena är en f d storhästryttare som sedan 1996 är en total islandshästfantast. Hon är utbildad B-instruktör för islandshäst, sköter den administrativa delen av företaget och har dessutom en juristfirma. Eiríkur håller privatlektioner för elever med egna hästar. Vidare ansvarar han för träningen av hästar på gården. Han är utbildad hästtränare, motsvarande C-tränare. Han har en livslång erfarenhet av att träna hästar. Hans specialitet är gångartslära och då speciellt passgång.

Välkommen att kontakta oss!
Lena 070-575 73 92, Eiríkur 070-696 94 93

pernilla
Pernilla och hennes häst Vitringur

Vår stallchef: Jag heter Pernilla Johansson och jobbar sedan oktober 2014 hos Stall Lysegården.

Som liten började jag rida ponny på ridskolan som låg bara några minuter hemifrån i Lerum. Efter några år blev de små ponnyerna alltför små men steget till de stora hästarna i stallet kändes väldigt stort. Då passade islandshästarna perfekt!

Helger, lov och eftermiddagar spenderades i stallet och till slut, efter många om och men, kom möjligheten att äntligen köpa egen häst. På det spåret, med enormt hästintresse, är jag än idag tillsammans med mina två hästar.

Innan jag började hos Stall Lysegården har jag bl a arbetat i ett annat islandshäststall under drygt tre år.